NavMenu

Raspisan tender za projektovanje saobraćajnica na Makiškom polju - Gradiće se i petlja na Savskoj magistrali

Izvor: eKapija Sreda, 22.12.2021. 11:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Beograd danas je raspisao tender za izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnica na lokaciji Makiško polje, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

- Odmah nakon završetka projektovanja počinjemo izgradnju pristupnih saobraćajnica. Biće urađeni projekti za petlju na Savskoj magistrali preko koje se omogućava veza sa saobraćajnicom Bore Stankovića, odakle je omogućen pristup depou za metro na Makiškom polju i stanici. Pored petlje, projektovaće se još tri saobraćajnice bulevarskog tipa, ukupne dužine 6,5 kilometara - rekao je Vesi0ć, a prenosi Beoinfo.

On je istakao da saobraćajnice treba da uspostave funkcionalnu mrežu koja će omogućiti nesmetan pristup planiranim sadržajima.

- Pored saobraćajnica, projektovaće se i vodovodna mreža dužine 14,8 kilometara, kao i glavni, primarni atmosferski kolektori dužine oko sedam kilometara, sekundarna atmosferska kanalizacija dužine 9,8 kilometara, a sva projektovana hidrotehnička infrastruktura obezbediće odvodnjavanje saobraćajnica, u skladu sa PDR-om dela Makiškog polja - rekao je Vesić.

On je dodao da je procenjena vrednost izrade tehničke dokumentacije 85 miliona dinara, a rok za završetak projektovanja je osam meseci.

Više detalja o tenderu pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.