NavMenu

Predat urbanistički plan za novi razvojni centar Epic Gamesa u Novom Sadu

Izvor: Startit Ponedeljak, 15.11.2021. 15:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: whiteMocca/shutterstock.com)Ilustracija
Epic Games i 3Lateral predali su urbanistički projekat za izgradnju najavljivanog kampusa za istraživanje i razvoj u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, kampus će se nalaziti nadomak Univerzitetskog centra, a organizacija prostora i tehnička opremljenost omogućiće dalje razvijanje grupe MetaHuman proizvoda i 3Lateral hardverskih i softverskih rešenja. Pored toga, planirana je i izgradnja auditorijuma za razmenu znanja sa željom da podstakne bolju povezanost industrije i edukatora.

- Autentična opremljenost kampusa će osnažiti naš dalji rad na projektima kreiranja digitalnih ljudi, podsticati istraživanje i razvoj našeg doprinosa u AAA produkciji video igara i doprineti razvoju tehnologija i proizvoda relevantnih za realizaciju Metaverse ideje - izjavio je Vladimir Mastilović, osnivač 3Lateral-a i potpredsednik za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games.

Kako navode iz kompanije, projekat integriše zanimljiva inženjerska rešenja, posebno u domenima dizajna data centra, bezbednosnih sistema, auditorijuma i akustike, a izrada glavnih elaborata poverena je timovima iz Srbije. Završetak izgradnje kampusa i useljenje tima u novi radni prostor planiran je za 2024. godinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.