NavMenu

Gradi se amfiteatar u Ovčar Banji, mesto koje će biti centar kulturno-umetničkih programa

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.08.2021. 13:34
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Detalj sa info table / Morava info)
U Čačku su u junu ove godine izdati lokacijski uslovi za izgradnju i uređenje slobodnih površina i javnog osvetljenja i izgradnju amfiteatra na otvorenom u Ovčar Banji.

Već u julu počela je izgradnja na katastarskoj parceli 2320/23 KO Vrnčani. Datum planiranog završetka radova je 28. avgust ove godine.

Kako je navedeno u lokacijskim uslovima, amfiteatar je pomoćni objekat u funkciji banjskog turizma, prirodnjačkog
centra, kao i svih ostalih sadržaja u okviru zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure.

Amfiteatar će imati BRGP nadzemno 221 m2. Pozicioniran je uz kanal, uz koji su planirane staze i klupe za odmor.

Na delu parcele, koja je predmet razrade nalazi se i jedan stari objekat, koji je bio predviđen za rušenje.

Prostor na kome je projektovan amfiteatar je planiran za popoločavanje u delu "unutar" amfiteatra. Saobraćajnica koja "proseca" ovaj prostor je planirana da se zadrži u svojoj širini i koristi kao privremena saobraćajnica neophodna za funkcionisanje ovog prostora.

Amfiteatar će se graditi od armiranog betona i bojiti bojom za beton, dok će sedalni delovi biti od dekinga, pričvršćeni za armirani beton preko kutijastih profila. Zadnji red amfiteatra imaće zaštitnu ogradu od kutijastih profila.


Kako je prenela Moravainfo, amfiteatar će služiti za bogat kulturni-umetnički program koji je planiran odmah nakon izgradnje. Ukupna vrednost investicije je 35 miliona dinara. Gradi se novcem Vlade Srbije, uz učešće Grada Čačka od 20%.

Na tabli sa informacijama o izvođenju radova navedeno je da je odgovorni projektant Predrag Jošić, a izvođač radova VBenergetik iz Čačka.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.