NavMenu

Geox zatvara svoje pogone u Vranju posle 5 godina rada i više od 12 mil EUR subvencija, bez posla ostaje 1.200 ljudi?

Izvor: Beta Sreda, 28.07.2021. 09:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/ falco)Ilustracija
Kompanija Geox posle pet godina rada zatvara fabriku u Vranju, a bez posla ostaje 1.200 ljudi, prenosi svoja saznanja list Danas.

Kako je za taj list potvrdio jedan od radnika, saopšteno je da se fabrika zatvara a više informacija biće poznato narednih dana.

Prema informacijama koje je saopštio izvor listu Danas, kazao je da je premijerka Ana Brnabić tokom nedavne posete Vranju "znala, ali nije bila spremna da svoju posetu jugu Srbije obeleži tom katastrofalnom vešću".

List navodi da njihovi izvori tvrde da prema informacijama iz krugova bliskih menadžmentu fabrike, fabrika neće biti preseljena u Albaniju.

Kompanija Geox je fabriku u Vranju otvorila tokom zime 2015. gidube, u prisustvu tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Vlada Srbije subvencionisala je tu italijansku kompaniju sa po 9.000 EUR po svakom radniku, a na zahtev Geoksa, država je odobravala dodatna finansijska sredstva - ukupne vrednosti izmedju 12 i 14 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.