NavMenu

Take-Two: Sa Nordeusom smo jači na globalnom tržištu

Izvor: Tanjug Petak, 04.06.2021. 12:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / ExplorerBob)Ilustracija
Izvršni potpredsednik i šef odseka za strategije i nezavisno izdavaštvo kompanije Tejk tu (Take-Two), koja je preuzela Nordeus za 378 mil EUR, Mihael Voroš kaže da će sa srpskim Nordeusom dodatno ojačati poziciju kompanije na globalnom tržištu u segmentu mobilnih igara.

- Top Eleven je privukao veliku globalnu publiku, sa posebno aktivnim igračima širom Evrope, Jugoistočne Azije i Latinske Amerike. Naš cilj je da dodatno uvećamo publiku na ovim tržištima, koja okupljaju strastvene ljubitelje fudbala, ali kao što vaše pitanje sugeriše, želimo i da učinimo Top Eleven prisutnijim u SAD i Kini - rekao je Voroš za Blic Biznis.

Kaže da entuzijazam za fudbal raste širom SAD i da Tejk tu može da pomogne Nordeusu u marketingu ka američkim igračima.

Što se tiče Kine, gde je fudbal već izuzetno popularan, tamo imamo uspostavljena čvrsta partnerstva u izdavaštvu, koja nam mogu pomoći da Top Eleven dovedemo na to tržište, dodao je Voroš.

- Mi smo već godinama upoznati sa kompanijom Nordeus i njihovom najpopularnijom igrom - Top Eleven, a mogućnost investiranja u kompaniju smo počeli da razmatramo pre nekoliko meseci, u direktnim razgovorima sa generalnim direktorom i suosnivačem kompanije - rekao je Voroš odgovarajući na pitanje čime je sve kompanija
Nordeus privukla pažnju jedne od najkreativnijih i najinovativnijih kompanija u industriji zabave Take-Two Interactive.

Kaže da se njihova investicija u Nordeus u potpunosti dopunjuje sa kompanijama Social Point i Playdots, koje su već deo njihove porodice, kao i da tako proširuju portfolio sportskih igara, po prvi put, sa fudbalskom igrom.

- Nordeus će nastaviti da posluje iz Beograda, na način na koji je to radio i do sada. Ne planiramo da to menjamo, smatramo da je veoma bitno da svaki studio ima slobodu samostalnog funkcionisanja. Nordeus se ističe radom na razvoju igara, kao i u svom radu sa zajednicom. Naša želja je da tako i nastave i u tome će imati našu podršku, kao i u slučaju Nordeus fondacije koja je skoro i zvanično predstavljena - naveo je Voroš.

Ističe da se industrija interaktivne zabave u Srbiji se ubrzano razvija.

- Puno smo razgovarali sa timom iz Nordeusa, pa smo i samostalno istražili gejming zajednicu u Srbiji i bili smo zaista impresionirani. Prošle godine, prema izveštaju SGA, srpska industrija video igara ostvarila je 120 mil EUR prihoda i objavila 41 novu igru. Vrlo je uzbudljiv trenutak da se postane deo gejming industrije u Srbiji i podrži njen dalji razvoj - naglasio je Voroš.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.