NavMenu

Priprema dokumentacije za izgradnju tunela kroz Proslop

Izvor: Glas zapadne Srbije Četvrtak, 08.04.2021. 08:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: muratart/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović sastao se u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa pomoćnikom ministra za prostorno planiranje i urbanizam Đorđem Milićem i razgovarao o pozicioniranju ove opštine u Prostornom planu Republike Srbije za period od 2021-2035. godine.

Svakako da je najveća planirana investicija, koja je ovim planskim dokumentom stavljena u prioritete razvoja saobraćaja i saobraćajne infrastrukture Republike Srbije, rekonstrukcija puta i izgradnja tunela na državnom putu IIa reda br. 141 na deonici Osečina-Pecka-Ljubovija. Sredstva za izradu planske i projektno-tehničke dokumentacije su obezbeđena, a posao poveren Saobraćajnom institutu CIP čiji će predstavnici posetiti našu opštinu do kraja ove sedmice i time zvanično započeti projekat koji je višedecenijski san Azbukovice i srednjeg Podrinja.

Takođe, uvidom u ovaj planski dokument vidi se i značajno pozicioniranje opštine kao turističke destinacije ali i unapređenje energetskih kapaciteta, pre svega izgradnjom gasovoda i izradom hidroenergetskih sistema u potezu Srednja Drina (deo Drine između HE Perućac i HE Bajina Bašta) koji treba planirati sa objektima u osnovnom koritu, bez ikakvih nepoželjnih uticaja na socijalno, urbano i ekološko okruženje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.