NavMenu

Raspisan tender za izradu projekta za sanaciju piste i izgradnju rulne staze i platforme na aerodromu Ponikve

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.03.2021. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: S.Petrovic)
Aerodromi Srbije raspisali su tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju poletno sletne staze, okretnice, rulne staze, osnovne staze, sistema za odvodnjavanje, kablovske kanalizacije i izgradnju rulne staze i platforme na aerodromu Ponikve.

Kako je nedavno najavio direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković, Vlada Srbije uložiće u ovoj godini 300 miliona dinara u aerodrom Ponikve.

On je tada rekao da će se u prvoj fazi raditi na sanaciji preostalog dela piste, kako bi cela pista u dužini od 3.087 metara bila stavljena u funkciju i izgradnji nove staze sa platformom za parkiranje dva aviona.

Aerodrom Ponikve koji se nalazi 19.5 km severozapadno od Užica i svojevremeno je izgrađen za potrebe vojske Jugoslavije.

Tokom vojne intervencije NATO alijanse aerodrom je u više navrata bombardovan, tako da je pretrpeo znatna oštećenja. Po završetku vojne intervencije delimično su sanirana oštećenja i omogućeno je korišćenje aerodroma sa redukovanom dužinom poletno-sletne staze od 2.200m.

U skladu sa programom konverzije vojnih aerodroma u aerodrome za civilnu upotrebu, aerodrom je 2010. godine predat na upravljanje gradu Užicu, a od 2013. godine se koristi za obavljanje vazdušnog saobraćaja za sopstvene potrebe.


Poletno-sletna staza izgrađena je 1983. godine. Kako je navedeno u projektnom zadatku, prva faza projekta obuhvatiće sanaciju oštećenih delova kolovozne konstrukcije jednog dela poletno-sletne staze nastalih tokom NATO bombardovanja, u drugoj fazi radiće sanacija preostalog dela poletno-sletne staze i vezne rulne staze, a u trećoj fazi izgradnja kolovozne konstrukcije nove rulne staze za vezu saniranog dela rulne staze sa novom platformom, kao i gradnja nove platforme.

Rok za podnošenje ponuda je 21. aprila, a detalje tendera pogledajte OVDE.
Tagovi:
sanacija piste
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.