NavMenu

Prosečna cena novogradnje u Srbiji oko 1.400 EUR

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 15.03.2021. 13:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bildagentur Zoonar GmbH/shutterstock.com)Ilustracija
Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji prošle godine je iznosila 166.433 dinara, odnosno oko 1.400 EUR po kvadratu, što predstavlja povećanje u odnosu na 2019. godinu od 1,8% najnoviji su podaci Republičkog zavoda za statistku.

Najniža prosečna cena stanova obračunata je u Tutinu - 53.234 dinara po kvadratu, a najviša u beogradskoj opštini Savski venac - 397.863 dinara po kvadratu.

Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena u gradskim naseljima iznosila 232.307 dinara.

Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojili su se i turistički centri Čajetina i Vrnjačka Banja, zatim gradovi Novi Sad, Užice i Kragujevac, kao i tri niške opštine (Medijana, Crveni krst i Palilula).

Površina prodatih novoizgrađenih stanova u 2020. godini u proseku je iznosila 54 kvadrata.

Samo u drugom polugodištu prošle godine, prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji iznosila je 166.211 dinara po kvadratu.

Cene stanova u tom periodu kretale su se u intervalu od 55.893 dinara po metru kvadratnom u Smederevskoj Palanci do 399.587 dinara u beogradskoj opštini Savski venac.

Površina prodatih novoizgrađenih stanova u drugom polugodištu 2020. u proseku je iznosila 55 metara kvadratnih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.