NavMenu

Druga faza rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla do marta 2021. - Uskoro tender za idejno rešenje za tramvajsku vezu do okretnice u Rakovici

Izvor: eKapija Nedelja, 09.02.2020. 14:03
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd.rs)
Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milisav Miličković, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i izvršni direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Radomir Vujadin, obišli su radove na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla.

Vesić je rekao da se u drugoj fazi radova, do marta 2021. godine, radi deonica od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića, kojom se proširuje postojeća saobraćajnica sa po dve trake u oba smera sa tramvajskom prugom po sredini, istakavši da će ceo potez od Rakovice do Mosta na Adi biti povezan biciklističkom stazom.

Vesić je rekao da bi se Rakovica i ovaj deo Beograda spojio sa Mostom na Adi i proširio Bulevar, pre dve godine je moralo da se izmesti korito Topčiderske reke.

– Uradili smo za reku novo korito, a na nekadašnjem njenom mestu smo dobili prostor za dve saobraćajne trake i tramvajsku bašticu u sredini. Uradili smo i novi most u Ulici Pere Velimirovića i sada je na redu povezivanje od te ulice do Mosta na Adi. Koristiće se železnički koridor i nećemo ulaziti u park kako bi on bio potpuno sačuvan – naveo je on i dodao da se na ovom mestu rade teški poslovi, kao što su zamena podtla, postavka četiri kilometara šina i elektrovodova, novog javnog osvetljenje i devet kilometara vodovodnih i kanalizacionih cevi.

Prema njegovim rečima potrebno je završiti i tramvajsku vezu do okretnice u Rakovici za šta će Direkcija za građevinsko zemljište ove godine raspisati tender za idejno rešenje.

– Ovaj Bulevar je veza između mosta na Adi i mosta na Adi Huji koji počinje sa gradnjom 2021. godine i on će biti unutrašnja obilaznica, te će sve ulice, kao što su Pere Velimirovića, Borska, Crnotravska, Save Mačkovića i druge, biti rađene u četiri trake. U toku ove godine radi se projektovanje za Pere Velimirovića, moguće je da ćemo ove godine početi i da je radimo – poručio je zamenik gradonačelnika i dodao da će ova magistralna tangenta biti rađena u delovima.

Vesić je istakao i da će se izgraditi biciklistička staza koja će omogućiti ljudima da iz centra Rakovice biciklom dođu preko Mosta na Adi do Ade Ciganlije.

– Na Topčiderskoj reci postoji most koji su Železnice Srbije poklonile Gradu Beogradu i on će biti sređen i koristiće se za biciklistički saobraćaj. Tako će svi oni koji žele, a sve ih je više, moći da iz Rakovice biciklom dođu do Ade Ciganlije ili Novog Beograda – rekao je on, prenosi Beoinfo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.