NavMenu

Calzedonia u julu završava gradnju fabrike u Gradišci

Izvor: eKapija Petak, 12.04.2019. 12:35
Komentari
Podeli
(Foto: gnohz/shutterstock.com)
Tokom jula Calzedonia će završiti gradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Gradišci (RS), što je investicija vredna 15 mil EUR, rekao je eKapiji gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić na ovogodišnjim Danima Gradiške u Beogradu.

Adžić je naveo će u objektu Calzedonie od 11.000 m2 biti zaposleno 500 radnika, a već 100 ih je na obuci.

- U ovoj zoni, inače, već radi 10 kompanija koje zapošljavaju 500 radnika i naš cilj je da privučemo što više ulagača i doprinesemo privrednom rastu Gradiške - kazao je Adžić za eKapiju.

On je dodao da su krenule aktivnosti i na formiranju poslovne zone Liman od 400 ha neposredno uz put Gradiška-Banjaluka, koja bi kao slobodna ekonomska zona bila veliki adut ne samo Gradiške, več i BiH. To je, navodi, ogromna investicija, i tražiće strateškog partnera. Sada je u toku pribavljanje urabnističko-tehničke dokumentacije.

Poslovna zona Liman bi zaživela pošto se izgradi most na Savi.

Govoreći o ulaganju u infrastrukturu, Adžić je za eKapiju rekao da rade rekonstrukciju i dogradnju kanalizacije, kao i gradnju glavnog gradskog prečistača. Gradiška će, kako je naveo, za dve do tri godine biti jedini grad u BiH koji će imati rešenu kompletnu kanalizacionu mrežu na prostoru grada i prigradskih naselja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.