Izvor: Danas | Utorak, 14.10.2014.| 09:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Serbia Fashion Week" od 14. do 19. oktobra u Novom Sadu

(Foto: Ivana Vuksa)
Internacionalni festival mode i dizajna - "Serbia Fashion Week", uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održan od 14. do 19. oktobra u novosadskom hotelu "Park", dok će svečana dodela nagrada "Serbia Fashion Awards" biti održana 19. oktobra u filmskom studiju TV "Pinka" u Šimanovcima.

Tokom Nacionalne nedelje mode posetioce očekuju kolekcije za proleće/leto 2014 najistaknutijih imena domaće modne industrije. Posredstvom "Serbia Fashion Week"-a, dizajneri iz Srbije imaju priliku da učestvuju na nekima od najboljih Nacionalnih nedelja mode kao što su "Amsterdam Fashion Week", "Prague Fashion Week", "Malta Fashion Week", "Poland Fashion Week", "St. Petersburg Fashion Week" i mnogih drugih koji su otvorili svoja vrata srpskim dizajnerima. Ovu veliku priliku za naše dizajnere obezbedilo je članstvo Nacionalne komore za modu Srbije u Evropskom Savetu za modu.

Posetioci Serbia Fashion Week-a uživaće u novim kolekcijama najpopularnijih domaćih dizajnera kao što su Verica Rakočević, Bata Spasojević, Marija Šabić, Zvonko Marković, Vasilije Kovačev, Mladen Baron, Milena Radović, Vesna Milošević, kao i njihovih sjajnih kolega poput Danijele Božić, Marine Mićanović, Marka Marosiuka, Jovane Petković i brenda "Iskon mode". Posetioci će takođe uživati i u malim revijama mladih dizajnera kao što su Maja Milošević, Branka Cacić, Ivana Đurić i Darkollywood. I ove sezone "Serbia Fashion Week" sastojaće se iz više segmenata: internacionalna moda, domaća moda, edukativne konferencije, Design Week, showroom/popup stores.

Tokom prethodnog izdanja "Serbia Fashion Week"-a, mlade nade domaće modne industrije takmičile su se u okviru konkursa "Fashion Talent Designe Competition" (FTDC) prilažući svoje crteže kreacija i ideje. Pobednici ovog takmičenja dobili su nagradu koja je obuhvatala materijale za izradu kolekcije i učešće na oktobarskom "Serbia Fashion Week"-u, te će najmlađi dizajneri biti deo revijskog programa već prvog dana "Nedelje mode" u hotelu "Park".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.