NavMenu

"Telekom Srbija" ostvario dobit od 9,9 milijardi dinara u prvom polugodištu 2014. godine

Izvor: Tanjug Petak, 10.10.2014. 14:12
Komentari
Podeli

(Foto: telekom.rs)
"Telekom Srbija" je u prvih šest meseci ove godine imao ukupno 7,9 miliona korisnika ili 114.000 korisnika više nego u istom periodu lane, a ostvarena neto dobit iznosi 9,9 milijardi dinara, što je za 2,2 milijarde dinara više u odnosu na isti period 2013.

Kako je Tanjugu rečeno, ta kompanija planira i obezbediće sredstva da, ukoliko statutarni organi prihvate takav predlog, isplati 9,6 milijardi dinara iz dobiti na ime dividendi. Od toga bi sedam milijardi dinara bilo uplaćeno u republički budžet, a 2,6 milijardi dinara ostalim manjinskim akcionarima.

- Rast broja korisnika zabeležen je u skoro svim segmentima poslovanja. Broj korisnika mobilne telefonije je veći za 80.000, ADSL interneta za 37.000, dok je IPTV korisnika za 71.000 više nego u junu 2013. godine - navode u "Telekomu".

Jedini segment gde je zabeležen pad broja korisnika je, kažu, fiksna telefonija, što je trend i kod drugih operatora u Evropi.

Kada je reč o finansijskim pokazateljima poslovanja, "Telekom Srbija" je u periodu januar – jun 2014. godine ostvario neto dobit u iznosu od 9,9 milijardi dinara, što je za 2,2 milijarde dinara više u odnosu na uporedni period. Za period januar – jun 2014. godine, poslovni prihodi iznose 43,2 milijarde dinara.

- Ukoliko isključimo efekat smanjenja interkonekcijskih cena, koje je definisalo regulatorno telo, prihodi su na nivou uporednog perioda iz prošle godine - kažu u "Telekomu".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.