Izvor: eKapija | Sreda, 08.10.2014.| 09:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Da li će nas zima iznenaditi - Tematski bilten "Okretanje ka energetskoj efikasnosti" 14. oktobra na "eKapiji"

Novi Tematski bilten "eKapije" na temu "Okretanje ka energetskoj efikasnosti" stiže 14. oktobra.

SAZNAĆETE: Da li je isplativije ove zime da se grejete na drva, gas ili struju? Da li 1. januara 2015. godine startuje naplata grejanja po utrošku? Da li će naša zemlja nabaviti dovoljno energenata ili će nas mraz iznenaditi? Koja opština u Srbiji će gas umesto mazutom, zameniti biomasom? Kada ćemo iz budžetskog fonda moći da dobijemo novac za zamenu stolarije, postavljanje izolacije?

Tematskim biltenom "Okretanje ka energetskoj efikasnosti" želimo da ukažemo i kako kompanije mogu da ostvare veći profit ako poboljšaju energetsku efikasnost pogona ili poslovnog prostora.

Osvrnućemo se i na teme: budžetski fond za energetsku efikasnost, energetski pasoši u zgradama, ESCO kompanje, "pametne" zgrade, energetski menadžment i dr.

Za Tematski bilten govore predstavnici Ministarstva građevinarstva, Inženjerske komore Srbije, Sekretarijata za energetiku grada Beograda, Saveta zelene gradnje, Agencije za energetiku, Ministarstva energetike, "Elektroprivrede Srbije", Mašinskog fakulteta Beograd, Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad, predstavnici kompanija koje proizvode izolacioni materijal, proizvođača opreme...

U novembru vas očekuje nova tema - "Obnovljivi izvori energije - šansa ili obaveza"

Budite u toku! Ne propustite nove Tematske biltene "eKapije"!

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.