NavMenu

Beograd i Atina zajedno na međunarodnim forumima i konferencijama

Izvor: eKapija Ponedeljak, 06.10.2014. 15:56
Komentari
Podeli
Siniša Mali (Foto: beograd.rs)Siniša Mali
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa gradonačelnikom Atine Jorgosom Kaminisom o saradnji u različitim oblastima od obostranog interesa, saopštila je danas Gradska uprava Beograda.

Kako se navodi, na sastanku u Atini, Mali i Kaminis dogovorili su da Atina i Beograd zajednički učestvuju na svim forumima i konferencijama koje se odnose na međunarodnu saradnju gradova u regionu.

Dodaje se da je gradonačelnik Beograda uputio poziv grčkom kolegi da na proleće poseti Beograd i učestvuje na samitu gradonačelnika regiona, što je on načelno i prihvatio.

U saopštenju Gradske uprave Beograda naglašava se da se Mali pre sastanka sa gradočanelnikom Atine sastao sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Grčke Piterom Mihalosom zaduženim za međunarodnu saradnju sa kojim je razgovara o tome na koji načinprestonice Atina i Beograd mogu da doprinesu boljim bilatelarnim odnosima Grčke i Srbije.


- Posebna pažnja bila je posvećena investicijama kineskih kompanija u Grčkoj, s obzirom na to da su one izrazile interesovanje da dođu u Beograd i da učestvuju u infrastrukturnim projektima poput brze pruge Beograd - Budimpešta - ističe se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.