Izvor: Tanjug | Subota, 04.10.2014.| 14:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodni sajmovi životne sredine i energetike od 13. do 16. oktobra na Beogradskom sajmu

Međunarodni sajmovi energetike i zaštite životne sredine biće održani pod sloganom Zelena energija u zajedničkom terminu od 13. do 16. oktobra, u Hali jedan Beogradskog sajma.

Samovi će okupiti oko 150 izlagača, od čega su 25 odsto inostrani učesnici iz 15 zemalja. Pored domaćih, na sajmovima će biti prisutne i firme iz Češke, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Austrije, Nemačke, Italije, Slovačke, Poljske, Rusije, Velike Britanije, Norveške, Finske...

Sajam energetika biće održan pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike, a sajam "Ecofair" pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije, kao partnerom.

Teme ovogodišnjih manifestacija biće racionalno trošenje prirodnih resursa, nove metode u očuvanju i unapređenju životne sredine, novi izvori energije, neophodnost velikih ulaganja u energetiku, posebno u projekte koji se bave obnovljivim izvorima energije.

Ti sajmovi su kao specijalizovane sajamske manifestacije postale prepoznatljive u regionu i Evropi jer prate privredna dešavanja, trendove i problematiku energetskog i sektora zaštite životne sredine i prirodnih resursa, nvodi se u najavi Beogradskog sajma.

Sajmovi su značajni i kao mesto koje okuplja najznačajnije domaće firme, institucije i brojne inostrane kompanije, posebno u sveri budućih planova, ulaganja u velike razvojne projekte u Srbiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.