NavMenu

Rusi već otkupili deo zimskih aranžmana na Kopaoniku

Izvor: Novosti Sreda, 01.10.2014. 15:47
Komentari
Podeli

Najpoznatiji zimski skijaški centar Srbije, Kopaonik, spreman je za ovogodišnju sezonu, a za pojedine termine više nema mesta u hotelima!

Uveliko je u toku izgradnja najmodernijih šestosednih žičara sa haubom na lokacijama Gvozdac i Krčmar na Kopaoniku. To je novost koja raduje sve skijaše. Na ovoj planini je prošlogodišnja sezona trajala 138 dana, najduže na Balkanu, jer je samo ovaj zimski centar sve vreme imao snežne staze.

Kopaonik je kompletno pokriven veštačkim sistemom za osnežavanje, što je spaslo prošlogodišnju sezonu i "prodalo" 125.000 skijaških karata.

Kao i prošle godine, još u avgustu je počela prodaja zimskih aranžmana. Zahvaljujući popustu od 15%, koji je važio do 15. septembra, tek poneko mesto u hotelima može da se nađe u periodu od Svetog Nikole do Svetog Jovana.

- Rani buking je rekordan, kao i prošle godine - kaže Nikola Avram, direktor "MK Mountain Resort"-a.

- Srpski turisti sve ranije razmišljaju o skijanju, pa gotovo da nema mesta od Svetog Nikole do Nove godine. Poneko mesto može da se nađe u "Konacima" za "Ski-opening", koji je zakazan od 4. do 7. decembra.

Kopaonik je zabeležio i povećanje stranih turista od sedam odsto. Reč je o ruskim gostima. Avram kaže da ove godine očekuje još veći broj "baćuški" na skijama.

- Ruski gosti vole "Grand", kao i Crnogorci - kaže Avram.

- Srpski turisti obično "okupiraju" u "Konake", a porodice "Anđelu". Slovencima je "Anđela" omiljena. Cene su iste kao lane, a najveće interesovanje vlada za januarski raspust i Sretenje.

Najjeftinije je zimovanje u "konacima", gde najam apartmana za dvoje košta od 45 EUR u novembru i martu, a najskuplje u "Grandu", gde polupansion košta 69 EUR po osobi u predsezoni, a najskuplje za Novu godinu, kada je 165 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.