NavMenu

Prodaje se srpski operator "Targo Telekom"

Izvor: Tanjug Sreda, 01.10.2014. 12:37
Komentari
Podeli

Proces prodaje srpskog telekomunikacionog operatora "Targo Telekom", sa mrežom koja obuhvata oko 1.200 kilometara optičkih kablova, u toku je i očekuje da se da će prodaja biti sprovedena na aukciji koja bi trebalo da se održi krajem 2014. godine.

Vlasnik mreže, "Targo Telekom", angažovao je "NetBid Industrieauktionen" da sprovede prodaju, navodi se u saopštenju.

Mreža poseduje najveći prenosni kapacitet za međunarodnu razmenu podataka, a omogućava potpuno nezavisno korišćenje širom Srbije, što je, zajedno sa kvalitetom servisa "Targo Telekoma", ključna stavka u konkurentnosti, podseća se u saopštenju.

Više od 160.000 domaćinstava mogu istog trenutka da se priključe na internet velike brzine u Beogradu, a celokupni tržišni potencijal za Beograd iznosi oko 540.000 domaćinstava.

- Kupovina ove savremene srpske optičke mreže daće investitorima odličnu priliku da se uključe u rastuće tržište Srbije, bilo da su u pitanju fizička ili pravna lica. Visoki propusni opseg mreže i prenosni kapacitet čine je zanimljivim kandidatom na polju prenosa podataka, pre svega kao nosioca podataka za međunarodne telekomunikacione i internet kompanije, velike firme i državne institucije - istakao je član Upravnog odbora "NetBid" AG iz Hamburga, Tim Langenfeld.

Iako je proces prodaje i dalje otvoren za dodatne ponuđače, prvih nekoliko zainteresovanih već su počeli sa pripremama za kupovinu.

Centralni deo infrastrukture je 850 kilometara duga okosnica mreže, koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada.

Prodaja će uključivati "Metronet", koji obuhvata oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

Mrežni operator "Targo Telekom", filijala slovenačke "Nuba" kompanije za savetovanje u investiranju, izgradila je mrežu od 2008. do 2012. godine.

Prodaja će biti sprovedena kao deo otvorene licitacije u organizaciji "Netbid" AG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.