Izvor: eKapija | Utorak, 30.09.2014.| 12:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dvadeset godina časopisa "Kuća stil"

Mesečnik sa najdužom tradicijom na ovim prostorima i prvi srpski časopis o kulturi stanovanja proslavio je ovog septembra jubilarnih 20 godina od osnivanja. Tim povodom aktuelni broj donosi dvadesetogodišnju retrospektivu, podseća na najznačajnije ličnosti koje su krasile stranice "Kuće stil" prethodne dve decenije, ali i brojna iznenađenja za sve čitaoce, saopštio je časopis.

Osnivač i glavni i odgovorni urednik časopisa Edit Tomić kaže da je od samog početka 1994. godine mali, ali odabrani tim težio da stvori časopis za što veći broj različitih ciljnih grupa i časopis koji inspiriše, ali uvek kroz primere vrhunskih vrednosti, originalnosti, dosetke i primenljivosti. Zbog toga je "Kuća stil" tokom prethodne dve decenije izrasla u "časopis koji se čita i čuva" i postala sinonim za kvalitet i vrhunsku profesionalnost u svojoj branši.

- Trudili smo se da uvek radimo maksimalno profesionalno, da budemo kreativni i različiti, uvek u skladu sa potrebama čitalaca i u nameri da na najbolji način prikažemo ostvarenja talentovanih ličnosti, preduzetnika, fotografa, kreativaca iz celog sveta i, naročito, iz Srbije. Kroz formu razgovora težili smo i da prenesemo podsticajne misli i iskustva velikana svetskog dizajna i industrije nameštaja koji će poslužiti kao inspiracija za sve nas - objašnjava Edit Tomić.

O tome najbolje svedoči i podatak da su kroz stranice ovog časopisa govorili velikani svetskog dizajna i uspešne ličnosti, kao što su Gaetano Peše, Luiđi Kolani, Zaha Hadid, Karim Rašid, Ora Ito, Patricija Urkiola, Konstantin Grčić, ali i Paolo Koeljo, Ingvar Kamprad, Patrik Beson, Jovan Ćirilov, Branislav Lečić, Olja Ivanjicki, Vladimir Veličković, ali i mnogi, mnogi drugi.

Kako je navedeno, "Kuća stil" je bila i redovni gost na svim najznačajnijim međunarodnim sajmovima i manifestacijama, odakle je donosila inovativne priče o arhitekturi, dizajnu i enterijeru, oživljavala najlepša mesta kroz reportaže, savetovala svoje čitaoce i pisala o ljudima koji su obeležili naše vreme.

Časopis je prošle godine nagrađen i čuvenom međunarodnom nagradom "Journalism Award 2013" u Bolonji, i to u konkurenciji respektabilnih međunarodnih časopisa koji se bave temom enterijera, dizajna i trendova.

U želji da veliki jubilej proslavi sa svojim čitaocima, "Kuća stil" i njeni partneri poklanjaju svim čitaocima aktuelnog izdanja sjajne popuste na odabrane proizvode 18 renomiranih firmi, kao i nagradne večere u najboljim beogradskim restoranima, stoji u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.