Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 29.09.2014.| 18:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Pošta" vanredno deli zaposlenima po 35.000 dinara

Tri sindikalne organizacije preduzeća "Pošte Srbije" odustali su od štrajka, pošto im je ispunjen zahtev o isplati iz dobiti firme od po 35.000 dinara.

Najavljeni protest i štrajk u organizaciji Sindikata "Poštar", Samostalnog sindikata poštanskih radnika i Sindikata "Solidarnost" Pošte Srbije nije održan budući da su ispunjeni njihovi zahtevi koji se odnose, pre svega, na isplatu zarade iz dobiti za 2013. godinu, saopštili su sindikati.

Predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zoran Pavlović rekao je Tanjugu da je Nadzorni odbor Pošte Srbije na sednici održanoj pre dva dana doneo odluku o raspodeli zarade iz dobiti po principu 25 odsto zaposlenima, 75 odsto budžetu Srbije.

Prosečna isplata po zaposlenom iznosiće oko 35.000 dinara, i to će početi da se primenjuje nakon dobijanja saglasnosti Vlade Srbije, kazao je Pavlović.

Zahtevi sindikata bili su isplata zarade iz dobiti za 2013. godinu i obezbeđivanje optimalnog broja izvršilaca u tehnologiji, naročito poštara, šalterskih radnika, kurira.

"S obzirom na to da je jedan od naših ključnih zahteva bio donošenje odluke o isplati zarade iz dobiti obaveštavamo članstvo i zaposlene da stavljamo van snage odluku štrajkačkog odbora o protestu zakazanom za danas i štrajku zakazanom za 30. septembar", objavljeno je i na veb-sajtu sindikata.

Što se tiče drugog zahteva, koji se odnosi na obezbeđivanje optimalnog broja izvršilaca u tehnologiji, to pitanje rešavaće se u narednom periodu kroz socijalni dijalog, piše u inofrmaciji objavljenoj na sajtu sindikata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.