NavMenu

Kako sačuvati useve od ptica - "Ekofarm" rešio problem poljske štete zahvaljujući ultrasoničnim rasterivačima

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.09.2014. 15:11
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Tokom poslednje dve decenije puno se radilo na iznalaženju efikasnijih i humanih rešenja za zaštitu od ptica. Većina doskora korišćenih načina bila privremenog karaktera i zahtevala mnogo angažmana, a zahvaljujući dugogodišnjim istraživanjima danas je u svetu široko prihvaćena zaštita od ptica pomoću ultra-zvučnih i soničnih uređaja.

Ne tako davno, preduzeće "Ekofarm", kao i većina povrtara, imalo je velike probleme na svojim poljima koja su pustošile razne štetočine - vrane, svrake i ostale ptice... Slučajno su na internetu pronašli informaciju o kompaniji "Pacifik link" iz Beograda, koja zastupa renomirane američke firme "Bird-X" i "Bird-B-GONE i koja se bavi konsultacijama i distribucijom ultrazvučnih i soničnih uređaja koji efikasno rasteruju ptice i ostale štetočine.

Danas su njihovi problemi postali samo neprijatno sećanje.

Kako kaže vlasik "Ekofarma", zahvaljujući jednom od ultrasoničnih rasterivača sada mirno spava i u potpunosti uživa u prinosima sa svojih polja.

Kako je naučno dokazano da je čulo sluha i vida najosetljivije kod ptica to su i najefikasniji uređaji oni koji "sinergičnim" delovanjem utiču na sluh i vid te na taj način permanentno rasteruju ptice.

- Konačno smo dobili izuzetno efikasne, ali i humane i ekološki priznate metode zaštite od ptica. Osnovni moto proizvođača bio je "Odvrati i odbij ptice, poštujući njihovo pravo da postoje" - kažu u komapniji "Pacifik link".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.05.2023.  |  Građevina

Beograd odustaje od izgradnje tunela kod Autokomande - Da li se "dižu ruke" od unutrašnjeg magistralnog poluprstena?

Posle više od godinu i po dana čekanja najavljeno je da će se definitivno odustati od izgradnje tunela kod Autokomande koji je trebalo da bude deo unutrašnjeg magistralnog prstena Beograda. Neposredan povod je primedba Vojske Srbije koja ima objekte pod zemljom u delu kojim je predviđena trasa tunela. Pre Vojske Srbije, nezadovoljni su u jesen 2021. godine bili i građani obližnjeg naselja Stadion koje se nalazi između stadiona Crvene

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.