NavMenu

Rešenje za "Železaru" i "Petrohemiju" do kraja godine - Premijer najavio dolazak još stranih investitora u Srbiju

Izvor: B92 Nedelja, 28.09.2014. 20:11
Komentari
Podeli

Aleksandar Vučić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Vučić
Napravićemo nekoliko važnih izmena u bliskoj budućnosti, kojima ćemo unaprediti proizvodnju u našoj zemlji, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je ponovio da neće biti lako u nastavku reformi u Srbiji, ali ni toliko teško, jer će biti urađene važne izmene za unapređenje proizvodnje.

Prema njegovim rečima, postoji 46 kompanija koji su u "pajplajnu". Kako je je istakao investicije tih kompanija trebalo bi da budu 583 mil EUR, a to je ukupno 21.000 zaposlenih.

- Reč je o veoma važnim francuskim, turskim, nemačkim, japanskim, italijanskim, finskim i drugim kompanijama. Blizu smo rešenja za FAP, što ne mogu da kažem za "Železaru Smederevo", ali smo i tu bliži nego prošle nedelje - rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare posle održane "Parade ponosa".

Kako je istakao, očekuje se da do Nove godine nađe dobro rešenje za "Železaru" i "Petrohemiju Pančevo". Osim toga, Vučić očekuje i da će zbog mogućnosti otkopavanja uglja u "Zapadnoj Tamnavi" pre roka, biti moguće da proizvodnja električne energije krene i ranije od planiranog.

Vučić je dodao da su za Srbiju veoma bitni razgovori sa Klemensom Tenisom, predsednikom i vlasnikom najveće mesne industrije u Evropi - "Tonnies".

Prema Vučićevim rečima, proizvodnja električne energije u većem obimu kreće ranije od očekivanog, tako da na zimu ne bi trebalo očekivati restrikcije kao ni poskupljenje struje.

- Ljudi ne moraju da brinu, neće biti restrikcija i problema sa gasom, niti poskupljenja električne energije - rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da bi do kraja godine trebalo da bude sklopljen još jedan aranžman sa MMF-om.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.