NavMenu

Vremenske prilike smanjile rod grožđa u Aleksandrovcu

Izvor: Tanjug Nedelja, 28.09.2014. 11:38
Komentari
Podeli

Vinogradari iz okoline Aleksandrovačke Župe, daleko od toga da su zadovoljni ovogodišnjim rodom. Vremenske prilike i upotreba herbicida, kažu vinogradari, uticali su na to da će biti retke vinarije u ovom delu Srbije, koje će naredne godine imati vino.

Milan Varinac iz sela Ljubinci u Župi, objasnio je za Tanjug kako su prošli vinogradari sa ovog područja.

- Evo čistog primera. Herbicidi i razne hemikalije su upropastile sve, plus loše vreme koje smo imali ove godine. Ostali smo bez vina za iduću godinu. Redak je slučaj da se nađe dobar vinograd - priča Varinac.

Milan Ćosić kaže da je ova godina generalno dosta lošija nego prethodnih pet, kada je okolina Aleksandrovca imala fantastično grožđe.

- Ove godine je grožđe lošijeg kvaliteta. Ja sam jedan od retkih vinogradara koji je uspeo da sacuva 70% svojih vinograda. Imao sam delove gde je rod bio baš dobar, ali sam imao manji procenat šećera nego prethodnih godina - kaže Ćosić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina

Firma Negast planira gradnju savremenog objekta na Voždovcu - U planu 39 stanova (FOTO)

U Ulici Save Maškovića na Voždovcu planira se gradnja objekta spratnosti 2PO+P+4+Ps, nakon što bude srušen pomoćni objekat koji već postoji na parceli. Ukupno su projektovani četiri poslovne jedinice - lokala, tri poslovna apartmana i 39 stanova. U dve podrumske etaže organizovana je garaža za smeštaj 59 putničkih vozila: na etaži Po-2 je projektovano 39 parking mesta, a na Po-1 20 parking mesta. U delu podruma koji nije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.