NavMenu

"Fajter" iz Krnjače pokušava da kupi "Politiku"?

Izvor: Tanjug/Politika Nedelja, 28.09.2014. 08:58
Komentari
Podeli
Interesovanje za privatizaciju kapitala Akcionarskog društva "Politika" pokazali su fizičko lice Miloš Paunović i dva pravna lica - "Gama sistem" Beograd i "Fajter" Beograd.

Oni su poslali pisma o namerama Agenciji za privatizaciju, koja će se razmatrati prilikom donošenja odluke o metodu i merama za privatizaciju "Politike", piše list "Politika" u subotu (27. septembra 2014. godine).

"Gama sistem" se prijavio za privatizaciju čak 90 kompanija.

U Agenciji za privredne registre, kako navodi dnevni list "Politika", stoji da je Novinsko izdavačko preduzeće "Fajter" osnovano 27. decembra prošle godine. Sedište preduzeća je u Beogradu u Ulici Grge Andrijanovića u Krnjači, a osnivač preduzeća je "Fajter" LTD iz Velike Britanije.

Direktor preduzeća je Rade Jerinić nekadašnji urednik lista "Kurir", a s obzirom na poslovni angažman Jerinića postoje pretpostavke da je reč o firmi povezanoj sa Radoslavom-Rajom Rodićem, nekadašnjim vlasnikom "Kurira", koji je postigao sporazum o priznavanju krivice sa Tužilaštvom u Beogradu. Sporazum, koji je sklopljen početkom 2011, predviđa i meru zabrane obavljanja poziva, delatnoisti i dužnosti u trajanju od šest godina, piše "Politika".

"Politika" AD ima sedište u Cetinjskoj ulici u Beogradu, i izdaje magazine kao što si "Politikin Zabavnik", "Bazar", "Ilustrovana politika", dok dnevne listove "Politika" i "Sportski žurnal" izdaje kompanija "Politika novine i magazini", sa sedištem u Makedonskoj.

"Politika" AD, akcionarsko društvo sa većinskim državnim kapitalom, pre 11 godina je sa tadašnjim nemački partnerom WAZ osnovala kompaniju "Politika novine i magazini". U međuvremenu je promenjen jedan od suvlasnika, pa je umesto WAZ-a došao "East Media Group".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.