NavMenu

U Crepaji otvorena farma vredna 1 mil EUR

Izvor: Tanjug Subota, 20.09.2014. 12:04
Komentari
Podeli

(Ilustracija) Udruženje novinara za poljoprivredu "Agropres" obeležila je u Crepaji jubilej - deset godina od osnivanja na svečanosti na kojoj je otvorena i moderna farma, a ukupna vrednost investicije je milion evra.

Farma ima 300 visokosteonih junica rase holštajn, a prema rečima Srđana Alekse iz farme "Fotos" prosek mlečnosti je 28 litara mleka.

Kompletnu hranu za krave na farmi "Fotos", proizvodi "Almex" koji sada ima pet farmi muznih krava sa ukupno 2.200 grla. Objekat u koji su useljena grla je nov i otvorenog tipa.

Nakon obilaska farme, u Crepaji je juče održana svečana dodela jubilarnih nagrada "Agropresa", a predsednik tog udruženja Goran Ðaković rekao je da je ova organizacija proteklih 10 godina imala više od 100 ekskurzija i različitih događaja, nekoliko značajnih programa i projekata.

Široj javnosti su najpoznatije radionice za žene sa sela pod nazivom "Preduzetnice u agrobiznisu" kao i sajam hrane i pića "Vikend dobrog ukusa".

U organizaciji udruženja, od 2008. godine, održava se Nacionalna konferencija "Agrobiznis Srbije" mogućnostima unapređenja poljoprivre naše zemlje, koja donosi veliki priliv novca od izvoza proizvoda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.