NavMenu

Počelo čišćenje Čukaričkog rukavca - Tender za izgradnju marine kod Ade Ciganlije 2015.

Izvor: eKapija Nedelja, 14.09.2014. 11:43
Komentari
Podeli

Radovi na čišćenju Čukaričkog rukavca počeli su u petak (12. septembra 2014. godine).

– Uspeli smo da nađemo novac bez obzira na finansijsku situaciju u gradu koja nije najbolja. Sredstva su obezbeđena iz Fonda za zaštitu životne sredine i posle sprovedene javne nabavke, JVP "Beogradvode" počelo je da radi na čišćenju rukavca. Na ovom rukavcu nije ništa rađeno od 2007. godine. Ovako ćemo omogućiti da se prvo delimično reši veliki ekološki problem unošenjem mulja iz Topčiderske reke i drugo da se obezbedi da vlasnici čamaca mogu da ih koriste jer nažalost proteklih meseci to nisu mogli. Naš plan je da na ovaj način rešimo problem u narednih nekoliko godina, međutim time problem neće biti trajno rešen. Naš Sekretarijat za zaštitu životne sredine radi na trajnom rešavanju problema Topčiderske reke jer ona predstavlja veliki problem – rekao je gradski menadžer Goran Vesić i dodao da postoje dva scenarija za rešavanje ovog problema.

Prema njegovim rečima, jedan scenario je da se ulazak Topčiderske reke u Savu pomeri ispod mosta, a drugi da se kompletno ekološki uredi reka, za šta su potrebna sredstva iz određenih fondova.

– Ja bih više voleo ovaj drugi scenario. Ono što mogu ekskluzivno da najavim, a što je za nas veoma važno, to je da ćemo mi već tokom sledeće godine u saradnji sa JP "Ada Ciganlija" raspisati tender za izgradnju prve marine ovde u rukavcu, za koju već imamo projekat. To će biti moderna marina sa svim sadržajima od pumpe na vodi do prodavnice i svega drugog, a za realizaciju ovog projekta tražićemo strateškog partnera. Mislimo da Beograd zaslužuje jednu pravu marinu i da je ovo pravo mesto za to. Time će trajno biti rešen problem ovog rukavca – rekao je Vesić za Beoinfo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.