NavMenu

Završena rekonstrukcija zgrade "Aeroinženjeringa" u Novom Beogradu - Prvi osnovni sud dobio nove prostorije

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.09.2014. 16:06
Komentari
Podeli
Sa svečanog otvaranja (Foto: beograd.rs)Sa svečanog otvaranja
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju nove zgrade u kojoj će raditi građanska odeljenja Prvog osnovnog suda u Beogradu. Radi se o potpuno renoviranoj zgradi nekadašnjeg "Aeroinžinjeringa" u Novom Beogradu, prilagođenoj nameni sudskih postupaka, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada beograd.rs.

Zgradu je svečano otvorio ministar pravde Srbije Nikola Selaković.

Ovo je prvi temeljno uređen pravosudni objekat opšte nadležnosti posle gotovo 40 godina. U četvorospratnoj sudskoj zgradi u Bulevaru Nikole Tesle 42a će raditi oko 650 ljudi, sudija i sudskog osoblja, u 102 dobro opremljene sudnice. To znači da će građani sada umesto u sud u Ustaničkoj ulici, dolaziti radi svih parničnih i vanparničnih postupaka i drugih pravnih poslova u zgradu suda u Novom Beogradu.

Gradonačelnik Siniša Mali je ovom prilikom poželeo svim predstavnicima pravosudnih organa uspešan i srećan rad u novom objektu. Ministar Selaković istakao je da je nova zgrada Prvog osnovnog suda u Beogradu završena za svega 160 dana.

– U ovoj zgradi danas ima 102 sudnice, a ako vam kažem da se samo u parničnom odeljenju ovog suda 68 sudija utrkivalo za raspored u svega 31 sudnici, onda je to dokaz koliko će moći da se napreduje u radu. Ova zgrada daće nam za pravo da, ako zatreba, pitamo sudije zašto ne mogu da rade onako kako pravilnik nalaže - kazao je Selaković.

- Ovo je i prva zgrada na kojoj je rukovođenje radovima bilo povereno samom Ministarstvu pravde, što su do sada radili ljudi iz zajedničkih službi. Posle objekta "Aeroinženjeringa", već na jesen očekujemo početak radova u Ustaničkoj ulici, bivšoj zgradi Petog opštinskog suda, u koju će biti smešten ceo Prekršajni sud za grad Beograd, koji je danas dislociran na 14 različitih mesta. Nakon nje, u prvoj polovini sledeće godine počećemo radove u Katanićevoj, sa više od 14.000 kvadrata, gde će biti smešteno Republičko javno tužilaštvo, Apelaciono tužilaštvo, Drugo osnovno tužilaštvo, Drugi osnovni sud, ali i Apelacioni prekšajni sud.

Nakon toga, očekuje nas najveći zadatak - potpuna rekonstrukcija Palate pravde u Savskoj, sa više od 23.000 kvadrata, kazao je Selaković, prenosi beograd.rs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.