NavMenu

Tri nagrade za srpske ekipe programera na takmičenju "Bubble Cup"

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 08.09.2014. 15:01
Komentari
Podeli
Srpski timovi osvojili su tri nagrade na takmičenju "Bubble Cup" koje organizuje "Microsoft Development centar" Srbija.

Reč je o jednom od najprestižnijih takmičenja među IT stručnjacima u našoj zemlji. Ove godine u finalu su se takmičile 24 ekipe, od kojih je 10 bilo iz Srbije. Ostali su bili iz Poljske, Bugarske, Litvanije, Velike Britanije i Hrvatske.

Takmičari su se nadmetali u rešavanju algoritamskih problema, a učesnici su bili podeljeni u dve kategorije (studenti i učenici srednjih škola).

U kategoriji za učenike srednjih škola, drugi put zaredom pobedu je odneo tim iz Niša - "Me(N)talci". Drugo mesto je takođe osvojio srpski tim (".deathSatanBunny"), dok je treća nagrada pripala timu iz Hrvatske ("Aroni").

U kategoriji studenata, ove godine pobedio je tim iz Poljske ("Magowie Psyćodelicznej Klawiatury"), drugo mesto je zauzeo tim iz Litvanije ("KTU #1"), dok je treće mesto osvojio tim iz Srbije ("Grafom plovi jedan mali Dijkstra"), saopštio je "Microsoft".

"Bubble Cup" je jedno od retkih takmičenja na kojem učesnici koji su dovoljno dobri da prođu u finale čak mogu dobiti posao u kompaniji "Microsoft". Koliko je ovo takmičenje prestižno među programerima, pokazuje i činjenica da ga mnogi učesnici stavljaju u svoju radnu biografiju kao značajno iskustvo, jer znaju koliko ga poslodavci cene.

Osim popularizacije programiranja među mladima, cilj tog takmičenja je i upoznavanje i povezivanje budućih programera iz regiona i celog sveta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.