NavMenu

Produžen rok za konkurisanje za dodelu vojvođanskih subvencija

Izvor: eKapija Petak, 05.09.2014. 09:23
Komentari
Podeli

Konkurs za dodelu subvencija za refundaciju troškova ulaganja u materijalnu imovinu prilikom nove investicije, produžen je do utroška sredstava u budžetu AP Vojvodine obezbeđenih za te namene, saopštio je Fond za podršku investicija u Vojvodini.

Subvencije Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova namenjene se postojećim ili novim investitorima, domaćim i stranim kompanijama, a maksimalan iznos subvencije po privrednom subjektu iznosi 50.000, odnosno 100.000 EUR.

Visina dodeljene pomoći određivaće se u iznosu troškova projektne dokumentacije ili troškova privremenog jednogodišnjeg zakupa. Investicije u minimalnoj visini od 1,5 mil EUR u naredne tri godine, koji će zaposliti najmanje 50 novih radnika, imaju prava na subvenciju u iznosi od 50.000 EUR. Oni projekti u koje će biti uloženo 3 mil EUR i zaposleno najmanje 100 radnika u naredne tri godine, mogu da dobiju subvenciju u iznosu od 100.000 EUR.

Kako bi ispunila osnovne preduslove za dobijanje ove regionalne investicione pomoći, kompanija mora više od polovine prometa da ostvaruje kroz izvoz, da izgradi nove proizvodne pogone ili obavlja delatnost u namenski izgrađenom objektu, kao i da posluje u prerađivačkom sektoru ili u sektoru informacionih tehnologija.

U slučajevima investiranja u nerazvijene opštine - Žitište, Čoku i Plandište, a radi podsticanja investicija i razvoja ovih opština, neophodan iznos visine ulaganja i neophodan broj novozaposlenih radnika umanjuje se za 50%.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom podnose se Fondu za podršku investicija u Vojvodini (http://sr.vip.org.rs/), na adresu Narodnog fronta 23d, 21000 Novi Sad, Republika Srbija.

Celokupan tekst konkursa zainteresovane kompanije mogu preuzeti na sajtu VIP fonda (http://sr.vip.org.rs/upload/Javni_konkurs_za_dodelu_subvencije_2014_1783.docx), a pozivom na broj 021/472-32-40 mogu dobiti sve dodatne informacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.