NavMenu

"BK Group" osnovao kompaniju "Tesla grad"

Izvor: Tanjug Petak, 05.09.2014. 12:37
Komentari
Podeli

Idejno rešenje projekta (Foto: bk group)Idejno rešenje projekta
"BK Group" je saopštila da je kao svoju novu članicu osnovala kompaniju "Tesla grad BK" d.o.o. radi što efikasnije realizacije projekta "Tesla city" u Beogradu čija je vrednost 4 mlrd EUR .

- Uzimajući u obzir ogromno iskustvo "BK Group" u izgradnji sličnih projekata, planirani rok izgradnje je pet godina i tim povodom predstavnici "BK Group"-a sastaće se 9. septembra u Skupštini grada sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i predstaviti projekat - navedeno je u saopštenju.

"BK Group" je predložila idejno rešenje projekta "Tesla city", koji je na osnovu tehničkog zadatka projektovala francuska kompanija "Valode&Pistre". Projekat će, kako je navedeno, obezbediti novi impuls zapošljavanju mladih, uposliće desetine hiljada ljudi, kako direktno kroz gradnju, tako i indirektno kroz proizvodnju materijala, i opreme.

Pored projekta "Beograd na vodi", ovo će biti još jedan strateški projekat za Srbiju sa kojim će Beograd potvrditi svoju lidersku poziciju u regionu, saopštila je BK grupa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.