NavMenu

Yunirisk i švajcarsko zadravstveno osiguranje Evasan – sigurnost kada nesreća dođe na putovanjima u insotranstvu

Izvor: Danas Petak, 21.01.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Siguran boravak u inostranstvu, neophodan medicinski tretman u slučaju iznenadne bolesti ili nesreće i zagarantovan povratak kući su imperativi preduzeća Yunirisk, koji je generalni zastupnik švajcarske kompanije Evasan na prostoru SCG. Evasan je specijalizovana kompanija sa sedištem u Ženevi, koja pruža usluge medicinske asistencije. Polisa pokriva troškove lečenja koji nastanu usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja za vreme boravka u inostranstvu, a osim državljana SCG, osiguravaju i strane građane koji žive u SCG i često putuju van granica. Reč je o švajcarskoj polisi osiguranja. Poslovanje Evasan kontrolišu švajcarska ministarstva pravde i finansija. Druga prednost u odnosu na konkurentske kuće je izuzetno povoljna participacija osiguranika u eventualnim troškovima nastalim usled bolesti ili nesreće, koja iznosi 25 EUR. Osiguranici mogu da računaju i na pokrivanje troškova evakuacije sa mesta nesreće, hospitalizaciju i repatrijaciju nakon stabilizovanja stanja, uz pratnju lekara, ukoliko je neophodno. Polisa omogućuje i posetu bliske osobe u inostranstvu, ako je osiguranik u bolnici duže od sedam dana, novčanu pozajmicu u slučaju krađe, usluge prevodioca, pravne savete advokata... Evasan osiguranicima stavlja na raspolaganje i helikoptere, koji su leteli i sletali na surčinski aerodrom čak i za vreme sankcija. Procedura izdavanja polise je jednostavna: osiguranik kaže na koju destinaciju želi da putuje i koliko dana, izdiktira podatke, a polisu dobija za nekoliko minuta. U slučaju zdravsvenih problema ili nesreće dovoljno je da pozove broj alarmnog centra u Ženevi, koji radi 24 h i da na srpskom potraži pomoć. Agent ga upućuje na najbližu lekarsku ordinaciju ili bolnicu sa kojom Evasan ima sklopljen ugovor, a naplata troškova se realizuje između ove kompanije i medicinske ustanove. Nude i polise za poslovne ljude koje uključuju i novčane pozajmice i pravne savete, a treća vrsta proizvoda je namenjena studentima i ujedno je najpovoljnija. Polise koštaju od 0,4 do 1,5 EUR po danu boravka, a maksimalno pokriće troškova je 50.000 EUR. Na teritoriji zemalja potpisanica Šengenskog sporazuma minimalno zahtevano pokriće iznosi 30.000 EUR, u Americi, Japanu i Kanadi premije su najviše, a u ostalim zemljama su pokrića niža. U Beogradu se polise Evasana mogu kupiti na adresama: Terazije br. 3/X, Francuska 37, Strahinjića bana 72a, Kralja Milutina 57, Hilandarska 3, u Nišu – Kej Nikole Paligorića 20, a u Novom Sadu u Ulici Nikole Pašića 24. Od iduće sezone turističke agencije će moći da osiguraju svoje putnike i preko Interneta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.