NavMenu

Predstavljeni razvojni projekti Beograda kineskim investitorima na forumu u Pragu

Izvor: eKapija Subota, 30.08.2014. 15:38
Komentari
Podeli

Maketa "Beograd na vodi" (Foto: Ivana Bezarević)Maketa "Beograd na vodi"
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović predstavio je investicione potencijale Beograda i Srbije kineskim investitorima na Investicionom forumu "Kina – zemlje centralne i istočne Evrope" u Pragu, prenosi "Beoinfo".

Kao najvažnije projekte u Beogradu u narednom periodu Mladenović je naveo projekat "Beograd na vodi", izgradnju postrojenja za preradu otpada u Vinči, izgradnju podzemnih garaža, "Beovoz", projekat nove glavne železničke stanice, projekat nove glavne autobuske stanice, završetak postrojenja za preradu vode "Makiš 2", izgradnju putničkog i kargo terminala na aerodromu "Nikola Tesla".

On je predstavio potencijale sa naglaskom na prioritetne infrastrukturne projekte i modele javno-privatnog partnerstva i pozvao kineske investitore da ulažu u velike projekte u Beogradu i Srbiji, posebno istakavši "Luku Beograd" (kao i "Luku Pančevo" i "Luku Smederevo"), rekonstrukciju i obnovu železnice, projekat međunarodnog koridora XI, rudnike metala i uglja.

Od velikih projekata Mladenović je, takođe, istakao projekat izgradnje mosta Zemun–Borča, termoelektane "Kostolac", autoputa E763 do Požege.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.