NavMenu

NIS započeo prodaju nove vrste goriva UltraD

Izvor: eKapija Subota, 30.08.2014. 09:51
Komentari
Podeli

(Foto: Goran Parezanović)
Naftna industrija Srbije (NIS) započela je prodaju nove vrste motornog goriva, premijum evro dizela Ultra D koji je obogaćen i poboljšan, sa ciljem da optimalno štiti motor automobila, saopštio je NIS.

Reč je o dizelu evro 5 kvaliteta proizvedenom u Rafineriji nafte u Pančevu u koji se naknadno dodaju aditivi vrhunskog kvaliteta.

Ultra D svojim aktivnim komponentama čisti postojeće i sprečava taloženje novih nečistoća u sistemu za ubrizgavanje goriva, sprečava koroziju i poboljšava podmazanost pokretnih delova motora.

Samim tim, povećava se snaga motora, vek automobila se produžava, rizik od kvarova je manji, dok je moguća i smanjena potrošnja goriva.

Korišćenje ovog goriva će doprineti i zaštiti životne sredine, jer ovako čist motor ima bolje sagorevanje goriva i manje štetnih materija u izduvnim gasovima. Sva ova poboljšanja su postignuta dodavanjem aditiva vrhunskog kvaliteta koji proizvodi svetski poznata hemijska kompanija BASF, navodi se u saopštenju.

- NIS konstantno radi na unapređenju kvaliteta kako bi potrošačima obezbedio najbolju ponudu. Ultra D je više od običnog evro dizela, napravljen prema potrebama i željama naših kupaca. Proizveden je korišćenjem najsavremenijih tehnoloških rešenja. Redovno korišćenje ovog premijum goriva obezbediće osetno bolji rad motora i poboljšati performanse vozila - izjavio je Dejan Simić, direktor za unapređenje poslovanja maloprodaje u Bloku Promet NIS-a.

Ultra D trenutno može da se kupi na 127 benzinskih stanica NIS Petrola širom Srbije, a više informacija o ovom gorivu, kao i tačan spisak pumpi potrošači mogu da pronađu na internet stranici: www.nispetrol.rs

Osim toga, kupcima je na raspologanju i informativni centar NIS-a sa brojem telefona 0800 008 888. Pozivanje ovog broja je besplatno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.