Izvor: seebiz.eu | Četvrtak, 28.08.2014.| 12:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Bluesun" u Trsteničkoj uvali kod Splita gradi hotel od 35 mil EUR

"Bluesun grupa" u vlasništvu biznismena Jake Andabaka uskoro bi trebala početi izgradnju hotela s pet zvezdica u atraktivnoj Trsteničkoj uvali, svega desetak metara od popularne splitske plaže.

Zadnju prepreku za početak nove višemilionske investicije Andabaku su u ponedeljak srušili gradski većnici koji su izglasali izmene urbanističkih planova za to područje. Gradske vlasti udovoljile su zahtevu njegove kompanije da se na atraktivnoj lokaciji zelena zona prenameni u građevinsku, te takva pripoji već formiranoj čestici kako bi mu se omogućila nešto veća izgrađenost.

Novi splitski hotel s pet zvezdica, vredan, kako doznaje "Slobodna Dalmacija", više od 200 miliona kuna, trebao bi tako niknuti na parceli od 8.000 kvadratnih metara i nosiće naziv "Dioklecijan". Idejno rešenje potpisuje zagrebački "Studio Antemurales", prema kojem bi objekat imao sedam etaža s ukupno 200 soba, velikom kongresnom dvoranom, bazenom, spa centrom, restoranima...

Sreću što su gradski većnici nakon godinu dana ipak prihvatili izmjene GUP-a za Trsteničku uvalu jučer nije krio ni sam Andabak. Naprotiv...

- Oduševljen sam raspletom situacije. Mislim da je Splitu potreban jedan takav objekat, a naravno time i meni kao investitoru. Ako Bog da, uskoro bi trebali napraviti idejni projekt i krenuti u pribavljanje svih potrebnih dozvola. Dakle, ako nas posluži sreća s papirologijom i ne bude nekih novih prepreka, bageri bi mogli početi s prvim radovima početkom iduće godine. Plan nam je da gradnja završi u roku od 12 meseci, pa je realno da hotel bude spreman za sezonu 2016. godine - kazao nam je Andabak, potvrdivši pritom kako je ukupna vrednost investicije negde oko 35 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.