Izvor: Tanjug | Sreda, 21.03.2007.| 10:07

Italijanska "Calzedonia" u Somboru otvara fabriku ženskog rublja vrednu 30 mil EURItalijanska kompanija "Calzedonia" otvoriće u narednih godinu dana u industrjskoj zoni Sombora fabriku ženskog rublja vrednu 30 mil EUR.

Predsednik opštine Sombor Jovan Slavković rekao je da će u prvoj fazi ta fabrika zapošljavati 500 radnica čija će obuka početi već u maju.

- Istovremeno u industrijskoj zoni italijanska firma za proizvodnju plastike "Ferari" privodi kraju gradnju fabrike vredne 4 mil EUR koja će početi da radi u septembru - istakao je Slavković.

On je najavio i potpisivanje Predloga sporazuma o saradnji između Sombora i Privredne komore Vićence u Italiji.

- Sombor se na nedavno održanom Sajmu investicija u Kanu predstavio u najboljem svetlu i očekujemo da brošura posvećena direktnim ulaganjima u našu opštinu, koja je izazvala veliko interesovanje, u najskorije vreme pruži konkretne rezultate na planu investicija u opštinu Sombor - rekao je Slavković.

Slavković je za narednu nedelju najavio posetu ambasadora Republike Nemačke u našoj zemlji Andreasa Cobela. Cobel će se na licu mesta uveriti u mogućnosti opštine Sombor koja će se naći u programu privrednih pilot projekata Evropske unije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.