NavMenu

"Amazon" kupio "Twitch" za 970 mil USD

Izvor: Tanjug Utorak, 26.08.2014. 14:06
Komentari
Podeli

Kompanija Amazon objavila je da je za 970 mil USD "u kešu" kupio "Twitch" platformu za live streaming video-igara i e-sport događaja.

"Twitch" mesečno ima više od 55 miliona korisnika, a do jula ove godine imao je više od 15 milijardi minuta sadržaja. Korisnici na ovoj platformi dnevno provode više od 100 minuta.

Kupovinu je potvrdio izvršni direktor "Twitch"-a Emet Šer (Emmett Shear), u saopštenju objavljenom na veb sajtu kompanije.

- Izabrali smo "Amazon", jer veruju u našu zajednicu i dele naše vrednosti i našu dugoročnu viziju - istakao je Šer.

Amazonov izvršni direktor Džef Bezos je takođe potvrdio transakciju.

- Emitovanje i gledanje partija video igrica je svetska pojava, a "Twitch" je stvorio platformu koja okuplja više desetina miliona ljudi koji odgledaju više milijardi minuta igrica svakog meseca. Kao i "Twitch", zaokupljeni smo našim korisnicima i želimo da razmišljamo drugačije. Nadamo se da ćemo učiti od te kompanije i pomagati joj da se još brže razvija radi formiranja novih usluga za zajednicu igrača - naveo je Bezos.

Transakcija dostiže 970 mil USD (735 mil EUR) i treba da bude završena do kraja godine, objavljeno je na privrednom sajtu Buisiness Wire.

Novost o ovoj kupovini predstavlja veliko iznenađenje s obzirom da se u julu pisalo kako će "Twitch" za 1 mlrd USD kupiti "Google". Ipak, ovaj dogovor zvaničnici nikada nisu potvrdili.

"Twitch" su pre tri godine pokrenuli osnivači sličnog servisa "Justin.tv", kao projekat koji će biti orijentisan isključivo na gejming scenu, a tokom godina je stekao veliku popularnost.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.