Izvor: eKapija | Petak, 22.08.2014.| 13:56

Jasnija slika i jednostavna upotreba - "Canon" predstavio novu seriju prenosnih projektora

Kompanija "Canon Europe", jedan od vodećih svetskih dobavljača grafičkih rešenja, predstavio je novu seriju prenosnih projektora LV. Pet novih modela iz serije LV kompaktni su, pouzdani i lako se koriste, a nude svetlu projekciju visokih performansi uz duži vek trajanja lampi te predstavljaju izuzetnu vrednost za poslovna i obrazovna okruženja.

Modeli u "Canon"-ovoj novoj seriji LV–LV-WX300, LV-X300, LV-S300, LV-WX300ST i LV-X300ST – standardno nude visoku osvetljenost od 3.000 lumena, što omogućuje korisnicima da jasno vide projektovanu sliku u različitim sobama za sastanke ili učionicama čak i kada su svetla u prostoriji upaljena.

"Canon" je u seriji LV odlučio upotrebiti visokokvalitetnu jedinicu za digitalnu projekciju svetla (digital light projection – DLP).

DLP jedinica opremljena je tehnologijom "BrilliantColor", što znači da omogućuje prikaz živih boja korišćenjem kruga boja sa šest segmenata. Krug uključuje segmente sa cijanom i žutom, čime se dramatično povećava zasićenje boja i izbegavaju isprane, beživotne boje koje se često povezuju sa drugim DLP projektorima. Istovremeno, novorazvijena DLP jedinica daje zadivljujući kontrast razmera 2300:1 u celoj seriji. Novi modeli razvijeni su bez filtera, čime su isključeni svi troškovi i poteškoće vezane za zamenu filtera vazduha. Troškovi korišćenja dodatno su smanjeni novom lampom produženog veka trajanja koja može izdržati i do 6000 sati upotrebe ukoliko se koristi ECO način rada.

Četiri modela iz serije opremljena su HDMI priključkom, omogućujući savršenu reprodukciju slike iz digitalnih izvora kao što su Blu-ray playeri i moderni prenosni računari. Kada je priključen na prikladni izvor, projektor može prikazati i 3D sadržaj korišćenjem DLP Link sistema. Svaki od pet novih modela ima masu manju od 3 kg, pa se izuzetno lako premešta, nudeći tako korisnicima fleksibilnost i jednostavnu upotrebu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.