Izvor: eKapija | Petak, 22.08.2014.| 10:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Verbatim" objavljuje ulazak na tržište 3D štampe

"Verbatim", pionir u tehnologiji čuvanja podataka, će iskoristiti sajam IFA u Berlinu, koji će se održati od 5. do 10. septembra, kako bi objavio svoj izlazak na brzorastuće tržište 3D štampača, predstavljanjem vrhunskih PLA i ABS materijala za štampu.

Proces 3D štampe omogućava izradu fizičkih objekata iz trodimenzionalnih modela, polaganjem slojeva materijala u aditivnom proizvodnom procesu. Industrija 3D štampe trenutno prolazi kroz masivnu transformaciju i ogroman rast, a u istraživanju kompanije Gartner procjenjuje se da će već u 2014. biti ukupno vredna 669 mil USD (500 mil EUR). Sve češće se predstavljaju novi i tehnološki napredniji 3D štampači koji ciljaju na korisnike kod kuće, u školama i fakultetima, ali i u ključnim poslovnim sektorima i industrijskim primenama.

Verbatimovi materijali za 3D štampu će biti dostupni u Evropi od septembra 2014. PLA materijali će biti dostupni kao flakna dimenzije 1,75 mm i 3 mm, a ABS materijal kao flakna dimenzija 1,75 mm. I jedan i drugi će biti dostupni u različitim živim bojama, u kalemima od jednog kilograma.

Proizvodi se izrađuju u Japanu od najkvalitetnijih sirovina i uz striktnu kontrolu kvaliteta kako bi se osiguralo neometano punjenje i stabilna štampa. Vlakna će biti distribuirana u vakuumiranom pakovanju sa desikantom i namotane na poseban kalem koji je dizajniran kako bi omogućio ujednačene performanse i punjenje štampača.

Pored ove nove serije vlakana za 3D štampače, "Verbatim" će na sajmu IFA predstaviti i velik broj inovacija idealnih za korisnike prenosnih uređaja. To su, između ostalog, lagani "MediaShare Wireless", koji se može povezati putem Wi-Fi veze na tablete i smartfone i tako omogućiti korisnicima gledanje, slušanje i back-up fotografija i videa odnosno muzike; prenosivi "Ultra-Slim 4200mAh power pack", koji korisnicima smartfona i tableta nudi način da napune uređaje dok su u pokretu; atraktivna kolekcija navlaka Folio dizajniranih da pomognu zaštititi tablete, e-čitače i pametne telefone od rizika svakodnevnog korišćenja; Micro SD kartice i Nano USB Drive sa Micro USB adapterom Nano OTG, koji omogućavaju korisnicima brži i lakši prenos datoteka između uređaja bez korišćenja računara i na kraju "Verbatimov Vx450 External SSD" – eksterno SSD rešenje za čuvanje podataka visokih performansi, idealno za izradu sigurnosnih kopija i čuvanje velikih datoteka poput onih sa HD videozapisima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.