NavMenu

ZZ Top u Beogradskoj Areni - 21.06.2007

Izvor: Blic Subota, 17.03.2007. 08:02
Komentari
Podeli

Najpoznatije rokenrol bradonje, američki bluz-rok bend "ZZ top" dolazi u Srbiju i 21. juna će nastupiti u "Beogradskoj areni".

Da podsetimo, "Taj mali stari bend iz Teksasa", kako ih fanovi zovu, 1969. godine su u Hjustonu osnovali Bili Gibons, Dasti Hil i Frenk Bird. Osim po velikim hitovima kao što su "Gimme All Your Lovin", "Chep Sunglasses", "Stages", "Give it Up" i fenomenalnim spotovima, članovi grupe su poznati i po svom zaštitnom znaku - dugačkim bradama koje brižljivo neguju Gibons i Hil, koje ni na jednoj fotografiji nećete videti bez naočara za sunce. Zanimljivo je da jedino Bird, čije prezime u prevodu znaci brada, gaji samo - brkove. Priča se da je 1984. godine kompanija "Žilet" ponudila Gibonsu i Hilu po milion dolara da obriju bradu u reklami za ovu firmu, ali oni su tu ponudu odbili.

Članovi grupe "ZZ top" su 2004. godine primljeni u "Rokenrol kuću slavnih", a njihovu muziku karakteriše reski zvuk gitare Bilija Gibonsa (smatraju ga za jednog od najboljih američkih bluz gitarista) i upečatljiva ritam sekcija koju čine basista Dasti Hil i bubnjar Frenk Bird.

(tekst preuzet iz lista

17.03.2007)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.