Izvor: Danas | Sreda, 13.08.2014.| 09:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

GAŠIĆ: "Krušik" će izvoziti municiju u Azerbejdžan

Bratislav Gašić (Foto: b)
Ministar odbrane Bratislav Gašić potvrdio je za "Danas" da će tokom zvanične posete Azerbejdžanu potpisati ugovor sa tamošnjim Ministarstvom odbrane, kojim će firmi "Krušik" iz Valjeva biti omogućen izvoz municije u ovu zemlju. Prema njegovim rečima, o detaljima ugovora biće više informacija kada se vrati u zemlju.

Gašić se na dvodnevnom službenom putu susreo sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, premijerom Arturom Rasi - Zadeom, ministrom za odbrambenu industriju Javerom Džamalovim i ministrom odbrane Zakirom Hasanovim.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da su, imajući u vidu razvijen kapacitet namenske industrije Srbije, Gašić i Hasanov ocenili da je moguće unapređenje i proširenje transfera tehnologija i sredstava naoružanja i vojne opreme.

- Dvojica ministara konstatovala su da postoji realna osnova za poboljšanje bilateralne vojne saradnje, za šta je formalno-pravni okvir stvoren u februaru, potpisivanjem sporazuma o saradnji u oblasti odbrane. Težišne oblasti su vojnoekonomska saradnja i učešće na multinacionalnim vežbama, kao i razvoj vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje - stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.