Izvor: Danas | Sreda, 13.08.2014.| 09:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

GAŠIĆ: "Krušik" će izvoziti municiju u Azerbejdžan

Bratislav Gašić
Ministar odbrane Bratislav Gašić potvrdio je za "Danas" da će tokom zvanične posete Azerbejdžanu potpisati ugovor sa tamošnjim Ministarstvom odbrane, kojim će firmi "Krušik" iz Valjeva biti omogućen izvoz municije u ovu zemlju. Prema njegovim rečima, o detaljima ugovora biće više informacija kada se vrati u zemlju.

Gašić se na dvodnevnom službenom putu susreo sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, premijerom Arturom Rasi - Zadeom, ministrom za odbrambenu industriju Javerom Džamalovim i ministrom odbrane Zakirom Hasanovim.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da su, imajući u vidu razvijen kapacitet namenske industrije Srbije, Gašić i Hasanov ocenili da je moguće unapređenje i proširenje transfera tehnologija i sredstava naoružanja i vojne opreme.

- Dvojica ministara konstatovala su da postoji realna osnova za poboljšanje bilateralne vojne saradnje, za šta je formalno-pravni okvir stvoren u februaru, potpisivanjem sporazuma o saradnji u oblasti odbrane. Težišne oblasti su vojnoekonomska saradnja i učešće na multinacionalnim vežbama, kao i razvoj vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje - stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.