NavMenu

Most kod Vinče stiže do Pančeva - Gradsko veće pustilo prugu kroz Misu

Izvor: eKapija Petak, 08.08.2014. 12:14
Komentari
Podeli

Gradsko veće Pančeva jednoglasno je usvojilo predlog Plana detaljne regulacije za deo autoputa i železničke obilaznice oko Beograda.

Ovaj plan predviđa da se deo teretne železničke pruge uključuje na postojeću prugu koja ide iz Rafinerije, a samim tim i kroz Misu, da bi se nakon toga spojila sa prugom koja vodi ka Vršcu. Poslednju reč o ovom Planu detaljne regulacije daće odbornici Skupštine grada, koja je zakazana za 13. avgust.

Planom je predviđeno da autoput i pruga preko mosta kod Vinče dođu do teritorije grada Pančeva. Prvo u Starčevo, gde bi se auto put i pruga razdvojili. Autoput bi nastavio dalje prema severu gde bi se spojio sa putem Pančevo - Vršac, dok bi pruga nastavila rafinerijskim kolosekom kroz Misu, do pruge Pančevo – Vršac.

Upravo ova deonica izazvala je proteklih meseci proteste građana Mise, koji ne žele da im pored kuća prolazi pruga kojom će biti transportovane opasne materije.

Plan detaljne regulacije trebalo bi da se nađe i pred odboricima na narednoj sednici, a da bi postao važeći, za njegovo usvajanje mora da glasa bar 36 odbornika Skupštine. Kako je kazao Saša Pavlov, zamenik gradonačelnika, sve stranke koje čine vlast u gradu su saglasne da se taj deo trase pruge izmesti, ali je dogovor da se moraju držati zakona i planske dokumentacije starijeg reda, javlja RTV "Pančevo".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.