NavMenu

Do 19. avgusta predlog za ministra privrede

Izvor: Tanjug Petak, 08.08.2014. 10:50
Komentari
Podeli

Skupština Srbije konstatovala je 4. avgusta ostavku Dušana Vujovića na funkciju ministra privrede i istog dana izabrala ga za ministra finansija, a premijer Aleksandar Vučić sada ima rok od 15 dana da predloži novog kandidata za ministra finansija. Taj rok ističe 19. avgusta.

Prema Zakonu o vladi, premijer je dužan da Narodnoj skupštini predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi ministar bira se većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika. Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi skupština trebalo da izabere novog ministra.

Vujović je ostavku podneo zbog imenovanja na funkciju ministra finansija, pošto je prethodni ministar finansija Lazar Krstić 12. jula podneo ostavku, koja mu je u skupštini konstatovana tri dana kasnije.

Međutim, Vujović će obavljati ovlašćenja ministra privrede do izbora novog i on nije prvi koji u Vladi Srbije obavlja poslove ministra privrede i ministra finansija.

U vladi premijera Ivice Dačića za te resore bio je zadužen Mlađan Dinkić, a spojene resore finansija i ekonomije imao je 2003. godine Božidar Đelić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.