NavMenu

Prijavljivanje dizajnera za "Create In Residence" do 17. avgusta

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.08.2014. 15:04
Komentari
Podeli
"Create in residence" je novi, multidisciplinarni međunarodni program koji je inicirao Švedski institut posvećen rezidencijalnim boravcima autora iz Srbije u partnerskim organizacijama u Švedskoj, kao i švedskih autora u Srbiji.

Tokom svoje pilot faze, program je posebno fokusiran na dva kreativna domena - Writers in Residence i Designers in Residence. Pored Švedskog Instituta kao inicijatora, podršku programu pruža i Ambasada Švedske u Beogradu.

"Nova Iskra" je objavila poziv za dizajnere iz Srbije, sa fokusom na mlade talente i profesionalce, posebno one aktivne u domenima interdisciplinarnog rada, zanata, dizajna proizvoda, istraživačkog rada iz polja dizajna, inovacija, prototypinga, društvenog dizajna i srodnih disciplina. Program ima open-end karakter, što znači da se od učesnika ne očekuje produkcija konkretnog projekta u okviru trajanja rezidencije, dok će kandidati biti birani na bazi procene o pozitivnom uticaju reziodencije na njihov lični i profesionalni razvoj.
Diploma bilo kog fakulteta ili više škole iz sfere kreativnosti (primenjena umetnost, dizajn, arhitektura, umetničke akademije itd.) je jedini formalni preduslov, kao i relevantno profesionalno iskustvo i usavršavanja. Kvalitet portfolija, jedinstveni pristup projektima i motivacija kandidata za ovaj studijski boravak biće glavni kriterijumi pri izboru. Od kandidata se ne očekuju da predlože projekat na kome bi radili tokom rezidencije, ali ukoliko imaju konkretan plan za svoj potencijalni jednomesečni boravak u Švedskoj trebalo bi da ga predstave u okviru prijavnog formulara

Šestoro autora iz Srbije (troje iz oblasti književnosti i stripa i troje dizajnera), imaće priliku da provedu po mesec dana u Švedskoj, uz pokrivene troškove puta, smeštaja, radnog prostora i uz mesečnu stipendiju. Pored toga, lokalni partneri će im pružati dodatnu podršku kada je u pitanju povezivanje sa srodnim institucijama, organizacijama i kolegama u Švedskoj.

Tri izabrana autora iz Srbije imaće pokrovene putne troškove, smeštaj, stipendiju, radni prostor i profesionalnu podršku sva tri istaknuta inovaciona dizajn centra u Malmeu.

Zainteresovani kandidati za Designers In Residence program moraju da popune aplikacioni online formular koji se može naći na adresi http://tinyurl.com/createinresidence-novaiskra i pošalju svoj portfolio putem e-maila najkasnije do 17. avgusta.

Uži izbor kandidata iz Srbije sačiniće tim "Nove Iskre", dok će za finalnu selekciju biti zaduženi švedski partneri. Isti proces biće primenjen i u suprotnom smeru, prilikom izbora švedskih autora koji će po mesec dana provestu u Novoj Iskri. Selekcija kandidata biće završena do 1. septembra, nakon čega će uslediti dogovori oko organizacionih detalja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.