NavMenu

Grci preuzimaju podgoričku "Pobjedu"?

Izvor: Tanjug Sreda, 06.08.2014. 12:37
Komentari
Podeli

Zaposleni u novinsko-izdavačkom preduzeću "Pobjeda" dobiće otkaze i moraće da se prijave na biro rada, a jedan broj radnika, za čijim radnim mestom se ukaže potreba, biće pozvan da se vrati na posao za platu od 190 EUR, piše podgorički "Dan", pozivajući se na nezvanične izvore.

Izvršni direktor "Pobjede", Lav Lajović, rekao je da će novine izlaziti svakog dana i da svi radnici neće ići kući.

Prema pisanju crnogorskih medija, mogući kandidat za preuzimanje "Pobjede" je kompanija "Media Nea", u gotovo stoprocentnom vlasništvu grčkog biznismena Petrosa Statisa, inače izdavač konkurentnih Dnevnih novina koje se štampaju u štampariji "Pobjede".

Izvršni direktor "Media Nea", Boris Darmanović, kako navode današnje "Vijesti", nije potvrdio, ali ni demantovao ove informacije.

Zahtev za uvođenje stečaja u "Pobjedu" podnela je krajem jula Poreska uprava zbog duga od 1,15 mil EUR. Kapital Pobjede procenjen je na minus 8 mil EUR, a akumulirani gubitak je 26,23 mil EUR.

Crnogorska vlada je prošle godine preuzela 2,8 mil EUR duga "Pobjede" za poreze i doprinose a zauzvrat je postala vlasnik zgrade tog preduzeća i lokacije na kojoj se nalazi objekat.

Tako je Pobjeda i dalje u većinskom vlasništvu drzave (86%), iako zakon to zabranjuje još od 2004. godine. Dva ranija tendera za privatizaciju najstarijeg dnevnog lista u Crnoj Gori su propala. Ponudu je na poslednjem tenderu dostavio "Dnevni avaz" iz Sarajeva, ali su i ti pregovori završili neuspehom, pišu "Vijesti".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.