NavMenu

"Kraljičina plaža" osmo leto pod ključem

Izvor: Novosti Ponedeljak, 04.08.2014. 10:55
Komentari
Podeli

Nevelik, ali svojevremeno veoma atraktivan hotel "Kraljičina plaža" u miločerskom parku, koji je zajedno sa Vilom Miločer (nekadašnji letnjikovac dinastije Karađorđević) i gradom-hotelom Sveti Stefan ustupljen 2007. godine u tridesetogodišnji zakup singapurskoj kompaniji "Aman Resorts" i osmo leto je - pod ključem.

Zakupac, koji je brigu o preuzetim hotelima ustupio grčkoj firmi "Adriatic Propertis", nije ni započeo njegovu obnovu, a kada će, ne zna se.

Kao u čuvenoj humorističkoj emisiji "Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo". Ranije se pričalo da će zakupac naći novog partnera za "Kraljičinu plažu", a onda su, opet, svi zaćutali. Priče o njegovoj adaptaciji "iz temelja" su ponovo oživele pred ovogodišnju sezonu, najavljivana je investicija (nije baš precizirano ko će uložiti pominjanih više od 50 mil EUR u te svrhe), a onda opet usred leta, slika iz prethodnih godina.

- "Plaža" će ostati pod menadžmentom "Amana", ali će biti ustupljena jednoj međunarodnoj hotelskoj grupi - naveli su u šturoj informaciji, nešto ranije, iz uprave zakupca.

A, onda su iz crnogorske vlade nagovestili "skori početak radova". Bez preciznih imena i rokova, uz napomenu da se radi o izuzetnoj lokaciji, što naravno znaju svi koji su imali prilike da makar i nakratko posete ovaj deo obale. Pominjan je zakup na 90 godina.Kraljičina plaža", sagrađena je ranih osamdesetih godina prošloga veka, a bila je u vlasništvu HTP "Miločer", Vladinog preduzeća koje ju je ustupilo u zakup. Za razliku od Vile "Miločer" koja je rekonstruisana, takođe i grada-hotela Sveti Stefan koji je obnovljen, "Kraljičina plaža" je neprekidno zaključana. Planovima "Amana" ona je trebalo da bude porušena, kako bi se na istom mestu podigao novi hotel. Od najavljenih planova zasada nema ništa.

Popust na kiriju

Zakupac Svetog Stefana i ostala dva miločerska hotela, uspeo je da od Vlade Crne Gore izdejstvuje produženje ugovora o zakupu sa 30 na 42 godine i smanjenje kirije za trećinu. Za sva tri objekta kirija je godišnje iznosila 2,1 mil EUR. "Popust" je dobijen zbog "nepredviđenih troškova zakupca u obnovi hotela". No, na ovaj vladin stav "paraf" nije stavio crnogorski parlament. Vladajuća DPS, naime, zasada nema većinu u Skupštini Crne Gore za to. Opozicija, ali i koalicioni partner (SDP) smatraju da privatizacija najpoznatijeg crnogorskog letovališta nije bila "pun pogodak", kako DPS tvrdi, već da je u tom poslu bilo dosta propusta i promašaja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.