NavMenu

Prvi "low-cost" letovi iz Niša u novembru

Izvor: Tanjug Nedelja, 03.08.2014. 11:40
Komentari
Podeli

(Foto: nis-airport.com)

Sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" već u novembru mogao bi da poleti prvi avion niskobudžetne aviokompanije, izjavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Posle pregovora koji su otpočeli pre više meseci i prvih razgovora koji su završili odbijanjem Niša kao mogućeg mesta za prijem avio operatera, usledili su razgovori sa niskobudzetnim avio kompanijama i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, koji su doneli obrt situacije.

Nakom višednevnih razgovora u Beogradu ministarka je posetila niški aerodrom, uverila se u sve ono o čemu je bilo razgovora i tom prilikom postignuta je saglasnost da domicilni aerodrom, u ovom slučaju beogradski, ne treba da bude centar lou-kost kompanija i da to može biti upravo niški "Konstantin Veliki".

- Želimo da niški aerodrom koji je u centru trougla Sofija-Skoplje- Beograd ima dobru vezu prema Kosovu, prema zapadnoj Srbiji i da kao centar Jugoistočne Srbije u prvom trenutku postane centar za letove niskobudzetnih avio kompanija a u perspektivi i centar za kargo-kompanije. To bi moglo da se realizuje već tokom naredne godine - rekao je gradonačelnik Niša Tanjugu.

Tokom posete niškom aerodromu, ministarka Mihajlović je najavila da bi taj aerodrom već u 2015 godini mogao da primi oko 40.000 putnika dok bi 2016. godine taj broj mogao da dostigne i 100.000 na godišnjem nivou.

Iako je najavio poletanje aviona iz Niša već za samo tri meseca, gradonačelnik Niša nije otkrio koje su to kompanije sa kojima se pregovara.

- Pravila dobrog poslovanja obavezuju nas da do završetka dogovora ne govorimo imena kompanija. Naši mogući partneri traže diskreciju i tako je bilo i prilikom dolaska drugih investitora u ovaj grad - precizirao je Perišić.

On je ipak najavio da će vrlo brzo moći da iznese informaciju o kompanijama koje će leteti iz Niša.

Gradonačelnik Perišić potvrdio je da u niški aerodrom treba uložiti, do septembra, oko 1,5 miliona evra za tehničko opremanje a do kraja sledeće godine to ulaganje bi moglo da dostigne ukupno 3 do 5 miliona evra.

- Još nije savim utvrđeno šta to treba da se uradi do septembra, ali za sada znamo da je potrebno jedno vozilo i da je potrebno usklađivanje protokola za sletanje dok će sistemi koji poboljšavaju očitavanje vidljivosti biti istalirani tokom naredne godine - rekao je Perišić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.