NavMenu

Počinje obnova tvrđave u Golupcu

Izvor: eKapija Petak, 01.08.2014. 09:57
Komentari
Podeli

(Foto: Srpska filmska asocijacija)
Pripremni radovi za rekonstrukciju tvrđave Golubac počinju sredinom avgusta. Do kraja meseca počeće i probijanje tunela i izmeštanje magistrale. Za ovaj posao, koji bi trebalo da bude završen do 30. juna 2016. godine, iz fondova EU je obezbeđeno 6,6 mil EUR.

Uporedo će se graditi i obala-utvrda, vizitorski centar, infrastruktura i arheološki park, u okviru kojeg će biti i tursko kupatilo a po završetku ovih radova, počeće rekonstrukcija zidina i kula same tvrđave.

Nedavno su potpisani ugovori sa izvođačima radova i po dobijanju bankarskih garancija počeće dugo najavljivana rekonstrukcija ovog objketa od izuzetnog istorijskog i arhitektonskog značaja.

Za put i tunel angažovan je "Planum", infrastrukturu i vizitorski centar radiće konzorcijum koga predvodi "Koto" u kome je i firma "Wetricom", rekonstrukcija tvrđave poverena je konzorcijumu na čelu sa "Ornamentom", dok je za obaloutvrdu zadužena "Regulacija" iz Sremske Mirovice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2023.  |  Energija, Finansije

Od Francuske 140 mil EUR za automatizaciju upravljanja elektrodistributivnom mrežom u Srbiji - Potpisan finansijski protokol između dveju vlada

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je sa ministrom za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju Francuske Olivijeom Beštom Finansijski protokol između Vlade Srbije i Vlade Francuske o saradnji u oblasti finansiranja uvođenja opšte automatizacije upravljanja elektrodistributivnom mrežom, saopštila je Vlada Srbije. Potpisani međuvladin sporazum definiše Projekat vođenja opšte automatizacije upravljanja srpskom elektrodistributivnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.