NavMenu

Most Zemun-Borča gotov do 27. decembra

Izvor: Tanjug Sreda, 30.07.2014. 16:07
Komentari
Podeli

(Foto: Ms.gov.rs)
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i grad Beograd zajednički će preduzeti sve kako bi u predviđenom roku, do 27. decembra, bili završeni radovi na izgradnji mosta preko Dunava između Zemuna i Borče.

To je zaključeno na današnjem sastanku potpredsednice vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Prema predviđenoj dinamici, most Zemun-Borča trebalo bi da bude završen do 27. decembra ove godine, a svi pristupni putevi do 15. septembra 2015. godine.

Na sastanku u vladi je konstatovano da radovi teku predviđenom dinamikom, ali da je potrebno otkloniti propuste prethodnih gradskih i republičkih vlasti i pojačati nadzor kako bi most bio završen bez nepotrebnih dodatnih troškova za državni i gradki budžet.

Zbog toga će ministarstvo i grad organizovati sastanke sa nadležnim komunalnim i gradskim preduzećima da bi se što pre otklonile sve nedorečenosti i sa kineskim partnerom biće potpisan Aneks 4, što je uslov za završetak mosta.

Izgradnjom mosta Zemun-Borča, teretni saobraćaj koji ide iz Banata biće izmešten iz Beograda i taj most biće veza sa putnim koridorima 10 i 11.

Novi most preko Dunava će biti dugačak 1.507 metara, širok 29,1 metara i visok 22,8 metara, sa ukupno šest kolovoznih traka i pešačko-biciklističkim stazama sa obe strane, a pristupne saobraćajnice biće dugačke 21,6 kilometara.

Glavni raspon mosta je dugačak 362 metra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.