NavMenu

Najbolji studenti informaciono-komunikacionih tehnologija u kompaniji "Huawei" na usavršavanju

Izvor: eKapija Sreda, 30.07.2014. 12:16
Komentari
Podeli

"Huawei", jedna od vodećih svetskih IKT kompanija, pokrenula je internacionalni program "Telecom Seeds for the Future", u koji je od ove godine prvi put uključeno i deset studenta informaciono-komunikacionih tehnologija iz naše zemlje.

Projekat u Srbiji kompanija "Huawei" realizuje u saradnji sa Fondacijom "Dragica Nikolić" i Fondom za mlade talente Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, koji je obavio selekciju kandidata i odabrao najbolje među stipendistima Fonda.

Generalni direktor kompanije "Huawei Srbija" Jack Wei kazao je da će studenti informatike, programiranja i telekomunikacija ovog leta u Kini boraviti od 16. avgusta do 3. septembra, gde će sa kolegama iz sveta obaviti praksu u Centru za istraživanje i razvoj kompanije "Huawei" u Šenženu.

Osim Šenžena, studenti će posetiti Peking i Hong Kong, pekinški Univerzitet za jezik i kulturu gde će završiti kurs kineskog jezika i upoznati se sa istočnjačkim običajima, a troškove puta i boravka obezbeđuje kompanija "Huawei".

- Kompanija "Huawei" osmislila je i pokrenula projekat "Telecom Seeds for the Future" s namerom da mladim i talentovanim studentima informacionih tehnologija iz celog sveta pruži priliku da steknu stručnu praksu u jednom od 16 razvojno-istraživačkih centara naše kompanije. Program je osmišljen s osnovnim ciljem da premosti razliku između teorijskog znanja i prakse i budućim inženjerima informaciono-komunikacionih tehnologija pruži iskustvo rada u struci. U internacionalnom projektu stručnog usavršavanja koji realizujemo već godinama unazad, do sada je učestvovalo više hiljada studenta iz preko 20 zemalja, a od ove godine programu se prvi put priključuju i studenti iz Srbije - izjavio je Jack Wei.

On je na jučerašnjem skupu dodao i da će ovi studenti imaju šansu da dobiju i posao u ovoj kompaniji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.