NavMenu

Stigao novac za Golubačku tvrđavu i Srebrno jezero - Srbija dobila 11 mil EUR za razvoj turizma iz fondova EU

Izvor: Tanjug Utorak, 29.07.2014. 14:56
Komentari
Podeli
Iako budžetom za ovu godinu nisu predviđena sredstva za razvoj turizma, razvojnih projekata će ipak biti, najavila je državna sekretarka u Ministarstvu turizma i telekomunikacija, Lukrecija Đeri.

Kako je kazala Đeri, nedavno su sa Austrijskom razvojnom agencijom (ADA) potpisani ugovori o obnovi tvrđave Golubac i izgradnji sistema za vodosnabdevanje na Srebrnom jezeru.

- Ugovor vredan 6,6 mil EUR, kojim je predviđena potpuna rekonstrukcija Golubačke tvrđave, potpisan je 21. jula - rekla je Đeri za Tanjug.

Istog dana sa ADA je potpisan i Ugovor o izgradnji sistema za vodosnabdevanje na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, vredan 4,4 mil EUR. I ovaj posao će, takođe, biti finansiran iz fondova EU.

- Izmeštanjem magistralnog puta koji prolazi kroz tvrđavu Golubac i izgradnjom potpuno nove infrastrukture, tvrđava će postati atraktivna turistička destinacija sa ugostiteljskim sadržajima i prostorom za različite izložbene i muzejske manifestacije - podsetila je Đeri.

Pogledajte kako će izgledati Golubačka tvrđava nakon rekonstrukcije, i šta će sve turisti ovde moći da posete.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.