NavMenu

Hrvatska "Nexe grupa" u svoje tri kompanije u Srbiji ulože oko 40 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 08.03.2007. 13:34
Komentari
Podeli


Predsednik Upravnog odbora Nexe grupe Ivan Ergović rekao je da će u preduzeće za proizvodnju kreča i kamena "Jelen Do" biti uloženo 7,5 mil EUR samo za izgradnju nove krečne peći kapaciteta 350 tona na dan.

U Industriju građevinskog materijala "Stražilovo" iz Sremskih Karlovaca se planira ulaganje od 10,3 mil EUR za rekonstrukciju pogona za proizvodnju opeke, dok je plan da se u preduzeće za proizvodnju crepa, cigle i keramičkih pločica "Polet" iz Bečeja uloži oko 20 mil EUR za novi pogon za proizvodnju crepa.

- Prošle godine "Nexe" grupa imala je u Srbiji ukupan prihod od 40,3 mil EUR i dobit od oko 7 mil EUR - rekao je Ergović i podsetio da je ta kompanija u Srbiju od 2003. godine uložila 52 mil EUR.

Direktor "Jelen Dola" Aleksandar Savanović je rekao da je u 2006. godini planiran rast obima proizvodnje i prodaje kreča i kamena za 8%, dodavši da je 2005. godine ukupan prihod tog preduzeća bio 10,6 mil EUR, što je za 37% više nego 2005. godine, dok je neto dobit bila preko 960.000 EUR.

U 2007. godini je, osim ulaganja u novu krečanu, planirano i ulaganje od ukupno 975.000 EUR za proširenje ekspolatacionog polja na oba kamenoloma, priključenje na sistem vodosnabdevanja Rzav i obnovu mehanizacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.